Ülj mellém! Az Élő Erzsébetvárosért Egyesület

Társadalmi érzékenyítés – Sokszínűség – Nyitott kommunikáció

 

Az Élő Erzsébetvárosért (AZÉRT7) Egyesület 2009 óta azon dolgozik, hogy a Budapest VII. kerületében működő vendéglátóipari és kereskedelmi egységek összefogásával, valamint a kerület lakosaival, az önkormányzattal és a helyi hatóságokkal együttműködve serkentsék Erzsébetváros kulturális életét és a lakosok társadalmi szerepvállalását.

2014 és 2018 több mint 20 alkalommal tartottak meg különböző helyszíneken a Kazinczy Élő Könyvtár nevű társadalmi problémákkal foglalkozó érzékenyítő programjukat. 2009 óta több mint 20 kulturális, családi, ifjúsági és társadalmi fenntarthatósággal foglalkozó utcafesztivált rendeztek meg a Kazinczy utcában. Utcafesztiváljaik célja egy egészséges, fenntartható, szociálisan érzékeny 21. századi nagyvárosi jövőkép népszerűsítése.

 

Szolgáltatás: Ülj mellém!

 

Társadalmi problémák és élethelyzetek megélése – Befogadó vállalati kultúra – Érzékenyítő workshop – 15 fő – 5 óra

 

Ahányan vagyunk, annyi félék! Ez pedig sokszor ijesztő és idegen is lehet. A szervezet szolgáltatása keretében egy olyan alkalmat szeretne biztosítani, ahol ennek ellenére (és éppen ezért) őszinte beszélgetésekre kerülhet sor a vállalatnál dolgozó kollégák között, ahol az egymás iránti figyelem, és a megértés kapja majd a főszerepet. Olyan személyekkel beszélgethetnek, akik etnikai hovatartozásuk, szexuális orientációjuk, egészségügyi állapotuk, vagy szociális helyzetük miatt gyakran szembesülnek előítéletekkel és diszkriminációval. Cél: a címke mögé látni és átélni, hogy egy embert soha nem írhat le egyetlen fogalom. A program során alkalom nyílik egymással és érintett emberekkel kis csoportban intim és őszinte beszélgetéseket folytatni és megélni. A tapasztalatok átgondolását és tudatosítását, értelmezését facilitátor segíti, hogy  ez az egyéni, kiscsoportos élményből a csapat élményévé is váljon. Választható témák: hajléktalanság és lakhatási szegénység; gyerekvállalás, karrier, egyenjogúság, szexizmus; élet mozgáskorlátozottként; LMBTQ történetek, vegyes témák - egyveleg, mert ki tudna választani, ha egyszerre lehet beszélni függőségről, szegénységről, másságról, megváltozott képességekről?!